Spellen; in de HABA-speelgoedwinkel koopt u de eerste spelletjes voor de kleinsten, welke met rijkelijke kleuren zijn vormgegeven en bestaan uit boeiende en leerzame thema's. De spelletjesverzamelingen zijn boordevol leuke spelvarianten en de avontuurlijke behendigheidsspellen dagen de speler uit om de fijne motoriek te gebruiken. De bijzonder vermakelijke familiespellen zijn er voor uiteenlopende leeftijden en de speelse dobbelspellen zijn gemakkelijk te doen voor een snel spelletje tussendoor. Dan zijn er nog de superleuke kaartspellen voor de snelle handen en de minispellen die zeer geschikt zijn om mee te nemen. Hoe u het ook wendt of keert, de spellen van HABA zijn leerzaam en leuk, waarbij de nadruk ligt op het hebben van de grootste lol met elkaar!


HABA Eerste Spellen
Koopt u een HABA spel in de reeks van de Eerste Spellen, dan wacht de peuter een grote verrassing! Een spelletje spelen met uw dochter, zoon of kleinkind is hartstikke gezellig, leuk en leerzaam. Waar de meeste populaire spellen voor kleine kinderen vaak nog te moeilijk zijn om te begrijpen en te spelen, daar bieden de Eerste Spellen van HABA een perfect geschikt alternatief. Precies om deze reden heeft speelgoedmerk HABA een reeks ‘eerste spellen’ ontwikkeld, die bedoeld zijn voor kinderen vanaf 2 jaar.

Zo leren kinderen tijdens het spel ‘Iene, miene, mij’ alles over kleuren en dieren en is ‘Berenhonger’ een leuk dobbel- en geheugenspelletje in het kader van het voeren van een beertje. Het eerste spel 'Wij ruimen op' is een doordacht ordeningsspelletje met twee spelvarianten, dat het geheugen en opruimen op speelse wijze stimuleert. Het klassieke verzamelspel 'Eerste Boomgaard' wordt met elkaar gespeeld, stimuleert vrij spel, de logica en het eerste onderscheiden en herkennen van kleuren en symbolen. Ga met uw kind op ontdekkingstocht en koop een spel uit de serie HABA Eerste Spellen!

Memo- en legspellen
De Memo- en legspellen van HABA zijn geschikt voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar. De spellen helpen met het stimuleren van het geheugen, het logisch denken, de fijne motoriek en het leren van vormen, kleuren en cijfers. Zo leert het kind met spellen als ordeningsspel Beestig Avontuur en ordeningsspel Kleurenmanen om kleuren te herkennen. Ordeningsspel Dagelijkse Routine is toegespitst op de belevingswereld van het kind en het thema van alledag en legspel Beestige Seizoenen leert het kind over de seizoenen. Legspel Cijfersboerderij is een leuke eerste introductie op leren tellen en cijfers.

Bordspellen
Voor elke leeftijd is er een verzameling aan leuke bordspellen. Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er de leuke eerste spelletjesdozen zoals Mijn Eerste Spelletjesdoos en Mijn Eerste Spellenzoo, met een verzameling aan leuke spelletjes die als het ware met het kind meegroeien. Ook de klassieker Boomgaard mag natuurlijk niet ontbreken! Verder bevat deze categorie nog veel meer leuke spellen, zoals Slodderheks, Eenhoorn Flonkerglans, Karuba (waar we ook een junior-variant van hebben) en zelfs educatieve spellen als Landen van de Wereld en Het masker van Amon Ra.

Behendigheidsspellen
Al deze spellen zijn toegespitst op meer fysieke aspecten. Zo is er het spel Dier op Dier in meerdere varianten, waarbij de fijne motoriek wordt uitgedaagd en de spelers de dieren zo hoog mogelijk opstapelen. Pas het zelfde beleid en precisie toe in Dappere Dwergen om de meeste edelstenen te verzamelen en Vallei der Vikingen om je tegenstanders in het water te laten vallen.

Dobbelspellen
Deze spellen hebben één ding gelijk; een dobbelsteen. Of het nu een spelletje is waarbij de dobbelsteen bepaald hoe ver je mag, zoals bij Draak Dondertand of Eenhoorn Flonkerglans, of dat het hele spel draait om dobbelen, zoals bij Links Rechts Dobbel Weg en Dobbelkoning. Er zijn zelfs spellen waarbij de dobbelsteen bepaald wat voor bijzondere actie je mag uitvoeren, zoals bij het co-operatieve spelletje Boerderijbende of Gris en Grijp. Verwacht dat je bij deze spelletjes naast strategie, ook een gezonde dosis geluk nodig hebt.

Denkspellen
Onder denkspellen vindt u de spannende en leerzame spelletjes van LogiCase. Deze spellen stimuleren het logisch denken door middel van kaarten met vragen, waarop het goede antwoord nagekeken kan worden met een uniek mechanisme. Er zijn twee verschillende soorten sets; de starter sets, waarvan er eentje nodig is om het spel te spelen, en de uitbreidingsets, die gebruikt kunnen worden in het mechanisme van de starter set.

Familiespellen
Met deze spellen heb je gegarandeerd plezier met de hele familie. Alle spellen van HABA zijn natuurlijk erg leuk om met het hele gezin te spelen, maar deze spelletjes zijn er specifiek op ontworpen dat ze makkelijk te begrijpen zijn voor de kleintjes, maar ook nog interessant zijn voor volwassenen. Daarbij zijn het ook spellen die op het leukst zijn met meer dan 2 spelers. Er zijn spellen waar je iets meer geluk voor nodig hebt, zoals Allemaal stekeltjes! en Buntikus. Voor wie van geheugenspelletjes houdt zijn er Rechercheur Muis stopt het gespuis!, Rally Trucks, of voor wie liever samen speelt dan tegen elkaar; De Wolkenmaker. Voor wat sneller, spannend en vooral chaotisch speelplezier zijn er spellen als Blus de Brand!!! en Opgeruimd staat netjes! Toch liever samen de hersenen laten kraken? Dan zijn er spellen als Find the Code! en de 'The Key' serie, die doen denken aan de populaire escape rooms.

Reisspellen
Ook op vakantie mogen de HABA-spellen niet ontbreken. De reisspellen zijn verpakt in een blikken doos in plaats van karton, en de speelelementen zijn magneten. Zo kunnen de spelletjes niet alleen op de bestemming, maar ook tijdens de reis veilig gespeeld worden, zonder dat er onderdelen zoek raken. In deze categorie vindt u spellen als Vakantiememo, Jungle ladderspel, 4 aan het strand en Zwembad halma.

Kaartspellen
Kaartspellen zijn leuk omdat het vaak creatieve spellen zijn, die ook nog eens compact verpakt kunnen worden en dat is bij de kaartspellen van HABA niet anders. Denk aan klassieke spelletjes als Eenhoorn Flonkerglans vriendenkwartet en Slot Siddersteen. Ook een spannend sociaal kaartspel als Club der Klauwen, waarbij de spelers elkaar moeten zien te ontmaskeren, voordat ze zelf worden ontmaskerd. In Conex gebruik je kaarten om op elkaar te leggen op een tactische manier. Bovendien is er nog de kaartvariant van het populaire spel Karuba.

Minispellen
Ten slotte zijn er de minispellen, met compacte spelletjes, die op creatieve wijze zoveel mogelijk speelplezier in een klein doosje weten te stoppen. Denk aan spelletjes als Eenhoorn Flonkerglans Memory, Prima Ballerina, Getallenrij, Pinguflip en ABC Toverduel, allemaal zeer gevariëerde spelletjes, die toch in het zelfde formaat doosje passen. Daarnaast zijn er ook minivarianten van populaire HABA-spellen, zoals Kleine Boomgaard, Mini dier op dier en Mini fonkelschat.