Rollebollen Kullerbü Sneltrein

Rollebollen Kullerbü Sneltrein
Een mooie sneltrein met een houten knikker in elk van de drie wagons, die met magneten aan elkaar kunnen worden gekoppeld
€ 42,99

Rollebollen Kullerbü Rode Bus

Rollebollen Kullerbü Rode Bus
Een grappige bus met een mooie, rode kleur en een vliegwielmotor die perfect op de Kullerbü speelbanen past
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Terreinwagen

Rollebollen Kullerbü Terreinwagen
Een stoere terreinwagen met een vliegwielmotor die precies op de banen van de Kullerbü speelbanen past
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Taxi

Rollebollen Kullerbü Taxi
Een klassieke, gele taxi met een bordje op het dak en een zwart-wit patroon langs de kant - perfect voor de Kullerbü speelbanen
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Terreinwagen met aanhangwagen

Rollebollen Kullerbü Terreinwagen met aanhangwagen
Een stoere terreinwagen met een aanhangwagen en een vliegwielmotor, zodat hij blijft rijden nadat je hem duwt - geschikt voor Kullerbü knikkerbanen
€ 22,99

Rollebollen Kullerbü Tractor met aanhangwagen

Rollebollen Kullerbü Tractor met aanhangwagen
Een stoere, groene tractor met bijpassende aanhangwagen, om te combineren met de Kullerbü knikkerbanen of vrij mee te spelen
€ 22,99

Rollebollen Kullerbü Antracietkleurige Sportwagen

Rollebollen Kullerbü Antracietkleurige Sportwagen
Een stoere, antracietkleurige sportwagen met een strakke vormgeving en een vliegwielmotor - te combineren met de knikkerbanen van Kullerbü
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Groene Sportwagen

Rollebollen Kullerbü Groene Sportwagen
Een gave groene sportwagen, met een elegant ontwerp, grijze wielen en een vliegwielmotor - gemakkelijk te combineren met de Kullerbü knikkerbanen
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Brandweerwagen

Rollebollen Kullerbü Brandweerwagen
Blitse, vuurrode brandweerwagen
€ 14,99

Rollebollen Kullerbü Ladderwagen

Rollebollen Kullerbü Ladderwagen
Gave, grotee ladderwagen met ladder die op en neer kan worden bewogen
€ 14,99
>
powered by myShop.com
Knikkerbanen; in de HABA-speelgoedwinkel vindt u knikkerbanen, speelbanen, themasets, uitbreidingen en superleuke wagens voor peuters vanaf 2 jaar en klassieke, houten knikkerbanen met uiteenlopende, gave effecten en bijpassende uitbreidingen voor kinderen vanaf 4 jaar.

HABA Knikkerbanen en Speelbanen (Rollebollen/Küllerbu)
Voor kinderen vanaf 2 jaar heeft HABA fantastische Rollebollen (Kullerbü) houten knikkerbanen en speelbanen ontworpen, die dankbaar gebruik maken van een handig kliksysteem, bestaande uit kunststof onderdelen. Zo blijven de verschillende baanonderdelen stevig op hun plek. Deze banen dragen de naam Rollebollen (Duits: Küllerbu). De diverse banen, themasets en uitbreidingssets zijn met elkaar te combineren, zodat er al gauw een complete speelwereld ontstaat bestaande uit meerdere aaneengesloten banen. Naast de grote, houten knikkers zijn er ook auto's en hulpvoertuigen beschikbaar, die met flinke vaart over de baan rijden en een nieuwe dimensie geven aan het spelen met de Rollebollen (Kullerbü) Speelbanen.

Het is aan te bevelen om in het begin de baan samen met een ouder broertje of zusje, met papa, mama, opa of oma op te bouwen. Als het kind de smaak eenmaal te pakken heeft, dan kunnen er eindeloos veel variaties worden gemaakt op de standaard banen uit het pakket. Zo blijft het steeds opnieuw verzinnen van een knikkerbaan en speelbaan een uitdaging. Hoog of laag, met veel bochten of juist lange rechten stukken om bijvoorbeeld snelle races te rijden met de autootjes. Het kind kan zijn en haar creativiteit en inbeeldingsvermogen uitstekend kwijt en verder ontwikkelen door het bouwen en spelen met de speelbanen en knikkerbanen van Rollebollen (Kullerbü).

Is het opbouwen van de knikkerbaan van uw peuter of kleuter klaar? Dan volgt er nu een spannend moment. Zal de houten knikker over de baan rollen zoals de bedoeling was? Misschien vliegen de grote knikkers wel uit de bocht! Gelukkig kan er altijd weer een andere variatie worden gemaakt. En lukt het voor de knikkers niet helemaal om de baan af te leggen, dan rijden de auto's de speelbaan probleemloos uit.

Bent u er over uit dat u een houten knikkerbaan en/of speelbaan voor uw kind of kleinkind wilt kopen? In ons assortiment hebben wij voor ieder wat wils: kleine banen, grote banen, een baan in Boomgaard thema, een knikkerbaan met geluidseffecteneen parkeergarage en prachtige andere banen met diverse speelelementen. Een kleine greep uit ons assortiment en tevens drie klassiekers:
 

  • Rollebollen Knikkerbaan Sim-Sala-Ting; een eerste, houten knikkerbaan met allerlei bijzondere effecten, zoals een xylofoon, een belletjespoort en zelfs een setje dominostenen om met de knikker omver te werpen.
 
  • Rollebollen Knikkerbaan Boomgaard; een knikkerbaan in Boomgaard thema met knikkers voor de raaf en het fruit, waar een aangepaste versie van het originele spel mee kan worden gespeeld.
 


HABA Houten Knikkerbanen
Voor kinderen van 4 jaar en ouder, die toe zijn aan iets meer uitdaging in hun knikkerbanen zijn er ook de klassieke houten knikkerbanen. Ook in deze lijn is veel variatie te vinden, met basissets, uitbreidingen en accessoires. De sets bestaan uit kleinere onderdelen die het bouwen interessanter maken, maar ook zorgen voor veel meer mogelijkheden om de baan samen te stellen. De sets zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, maar ook de klassieke houten blokkensets van HABA zijn prima te gebruiken met deze mooie knikkerbanen.

De sets zijn onderverdeeld in grotere basissets, uitbreidingen met losse elementen en onderdelen, en losse knikkers. Voor het meeste plezier en de langste banen is het slim om met een basisset te beginnen. De sets lopen uiteen van vrij simpel, zoals de Knikkerbaan Base Track, tot zeer uitgebreid zoals de Knikkerbaan Master Construction Set.

Zoekt u een interessant element om de sets mee uit te bouwen? Bij onze uitbreidingen vindt u toevoegingen als de Muzikale Bouwstenen voor leuke geluidseffecten, de Big Speed Cirkel voor een spannend fysiek element of de Snake Run voor een mix van beide. Ten slotte vindt u in onze webwinkel ook nog losse knikkers, zodat het kind er altijd genoeg heeft om naar hartelust te spelen.