Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Belletjestunnel

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Belletjestunnel
Een grappige uitbreidingset voor de Küllerbu knikkerbaan, met een tunnel bestaande uit 3 segmenten, met een leuk belletje
€ 34,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Kruispunt

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Kruispunt
Een toffe uitbreiding voor de Kullerbü, bestaande uit een kruispunt, extra rails en accessoires, die op elke baan passen
€ 27,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Knikkerset Boerderijdieren

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Knikkerset Boerderijdieren
Een uitbreidingsset met 5 houten knikkers versierd als boerderijdieren, die te gebruiken zijn met elke kullerbü knikkerbaan
€ 27,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Draaiwissel

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Draaiwissel
Tweemaal fijne, multi-inzetbare draaiwissels ter uitbreiding van de huidige Rollebollen Speelbaan en/of Knikkerbaan
€ 22,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Bochten

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Bochten
Kronkelige bochten ter uitbreiding van de bestaande Rollebollen Speelbaan en/of Knikkerbaan inclusief vloerkoppelstukken ter versteviging van de baan
€ 27,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Baanstukken & Bochten

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Baanstukken & Bochten
Handige Rollebollen Uitbreidingsset voor het vergroten van de speelbaan
€ 34,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Hellingen & Co

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Hellingen & Co
Fijne Rollebollen Uitbreidingsset om meer effect toe te voegen aan de knikkerbaan en speelbaan
€ 27,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Steile Hellingen

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Steile Hellingen
Leuke, fraaie Rollebollen Uitbreidingsset om de houten knikkers en wagens snel in een ruime bocht naar beneden te laten gaan - geschikt voor de knikkerbaan en speelbaan
€ 27,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Koppelstukken & Voeten

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Koppelstukken & Voeten
Handige Rollebollen Uitbreidingsset voor het vormen van stabiele verbindingen met hoogteverschil
€ 22,99

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Vloerkoppelstukken

Rollebollen Kullerbü Uitbreidingsset Vloerkoppelstukken
Handige Rollebollen Uitbreidingsset voor het vormen van stabiele verbindingen op vloerniveau
€ 14,99
>
powered by myShop.com
Knikkerbanen; in de HABA-speelgoedwinkel vindt u knikkerbanen, speelbanen, themasets, uitbreidingen en superleuke wagens voor peuters vanaf 2 jaar en klassieke, houten knikkerbanen met uiteenlopende, gave effecten en bijpassende uitbreidingen voor kinderen vanaf 4 jaar.

HABA Knikkerbanen en Speelbanen (Rollebollen/Küllerbu)
Voor kinderen vanaf 2 jaar heeft HABA fantastische Rollebollen (Kullerbü) houten knikkerbanen en speelbanen ontworpen, die dankbaar gebruik maken van een handig kliksysteem, bestaande uit kunststof onderdelen. Zo blijven de verschillende baanonderdelen stevig op hun plek. Deze banen dragen de naam Rollebollen (Duits: Küllerbu). De diverse banen, themasets en uitbreidingssets zijn met elkaar te combineren, zodat er al gauw een complete speelwereld ontstaat bestaande uit meerdere aaneengesloten banen. Naast de grote, houten knikkers zijn er ook auto's en hulpvoertuigen beschikbaar, die met flinke vaart over de baan rijden en een nieuwe dimensie geven aan het spelen met de Rollebollen (Kullerbü) Speelbanen.

Het is aan te bevelen om in het begin de baan samen met een ouder broertje of zusje, met papa, mama, opa of oma op te bouwen. Als het kind de smaak eenmaal te pakken heeft, dan kunnen er eindeloos veel variaties worden gemaakt op de standaard banen uit het pakket. Zo blijft het steeds opnieuw verzinnen van een knikkerbaan en speelbaan een uitdaging. Hoog of laag, met veel bochten of juist lange rechten stukken om bijvoorbeeld snelle races te rijden met de autootjes. Het kind kan zijn en haar creativiteit en inbeeldingsvermogen uitstekend kwijt en verder ontwikkelen door het bouwen en spelen met de speelbanen en knikkerbanen van Rollebollen (Kullerbü).

Is het opbouwen van de knikkerbaan van uw peuter of kleuter klaar? Dan volgt er nu een spannend moment. Zal de houten knikker over de baan rollen zoals de bedoeling was? Misschien vliegen de grote knikkers wel uit de bocht! Gelukkig kan er altijd weer een andere variatie worden gemaakt. En lukt het voor de knikkers niet helemaal om de baan af te leggen, dan rijden de auto's de speelbaan probleemloos uit.

Bent u er over uit dat u een houten knikkerbaan en/of speelbaan voor uw kind of kleinkind wilt kopen? In ons assortiment hebben wij voor ieder wat wils: kleine banen, grote banen, een baan in Boomgaard thema, een knikkerbaan met geluidseffecteneen parkeergarage en prachtige andere banen met diverse speelelementen. Een kleine greep uit ons assortiment en tevens drie klassiekers:
 

  • Rollebollen Knikkerbaan Sim-Sala-Ting; een eerste, houten knikkerbaan met allerlei bijzondere effecten, zoals een xylofoon, een belletjespoort en zelfs een setje dominostenen om met de knikker omver te werpen.
 
  • Rollebollen Knikkerbaan Boomgaard; een knikkerbaan in Boomgaard thema met knikkers voor de raaf en het fruit, waar een aangepaste versie van het originele spel mee kan worden gespeeld.
 


HABA Houten Knikkerbanen
Voor kinderen van 4 jaar en ouder, die toe zijn aan iets meer uitdaging in hun knikkerbanen zijn er ook de klassieke houten knikkerbanen. Ook in deze lijn is veel variatie te vinden, met basissets, uitbreidingen en accessoires. De sets bestaan uit kleinere onderdelen die het bouwen interessanter maken, maar ook zorgen voor veel meer mogelijkheden om de baan samen te stellen. De sets zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, maar ook de klassieke houten blokkensets van HABA zijn prima te gebruiken met deze mooie knikkerbanen.

De sets zijn onderverdeeld in grotere basissets, uitbreidingen met losse elementen en onderdelen, en losse knikkers. Voor het meeste plezier en de langste banen is het slim om met een basisset te beginnen. De sets lopen uiteen van vrij simpel, zoals de Knikkerbaan Base Track, tot zeer uitgebreid zoals de Knikkerbaan Master Construction Set.

Zoekt u een interessant element om de sets mee uit te bouwen? Bij onze uitbreidingen vindt u toevoegingen als de Muzikale Bouwstenen voor leuke geluidseffecten, de Big Speed Cirkel voor een spannend fysiek element of de Snake Run voor een mix van beide. Ten slotte vindt u in onze webwinkel ook nog losse knikkers, zodat het kind er altijd genoeg heeft om naar hartelust te spelen.