Informatie over keurmerken
Als speelgoed speciaalzaak hechten wij waarde aan duurzaam speelgoed en duurzame productiemethoden van speelgoed, want een gezond milieu is belangrijk voor ons. Het gerenommeerde merk HABA is één van de absolute koplopers wat betreft het duurzame productieproces van speelgoed. Zowel bij de keuze van het materiaal als bij de toegepaste productiemethoden staat een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen centraal. 
 
Dit bewijst onder andere ook het PEFC-keurmerk, dat sinds 2010 door HABA op houten speelgoed wordt aangebracht. Het gebruikte beuken- en berkenhout stamt uit duurzame bosbouw. Op deze manier ondersteunen ook wij het behoud van de ecologische balans in de bossen en leveren wij een bijdrage om het bosbeheer en -onderhoud duurzaam te verbeteren door houten speelgoed van HABA aan te bieden in ons assortiment.

Tot slot optimaliseert HABA voortdurend de randvoorwaarden van het productieproces, worden milieuvriendelijke methoden toegepast en ingezette technologieën verbetert. Hierbij wordt doorlopend gecontroleerd hoeveel materiaal er wordt gebruikt, hoe hoog de emissie is en hoeveel afval er wordt geproduceerd. Als eerste Duitse speelgoedfabrikant heeft HABA al in 1999 de EMAS-toetsing met succes doorstaan. Sindsdien wordt ook een continu milieumanagement in overeenstemming met ISO 14001 toegepast.